Kaunottaren ja Kulkurin historiikki

  • Kaunotar ja Kulkuri avasi ovensa ensimmäisen kerran 5.10.1992. Liiketila sijaitsi Hämeenpuisto 32:ssa.
  • Liike muutti Hallituskadulle vuonna 1997 ja vaihtoi omistajaa.
  • Nykyinen omistaja Riikka Kangasmäki aloitti toimintansa elokuussa 1997.
  • Tammelassa liike on toiminut vuodesta 1999 lähtien.
  • Liiketilan vaihdoksen myötä asiakaskunta laajeni ja samalla valikoima nuorentui.
  • Riikan avuksi palkattiin somistaja huolehtimaan näyteikkunoista sekä vaatteiden esillepanosta.
  • Vuonna 2003 Kaunotar ja Kulkuri City-lehti valitsi kaupungin parhaaksi näyteikkunaksi.
  • Vuonna 2006 avautuivat yrityksen kotisivut.
  • Kaunotar ja Kulkuri valittiin vuonna 2006 Tampereen parhaaksi second hand shopiksi City-lehden mukaan.
  • Omistaja Riikka valmistui keväällä 2007 yrittäjäkurssilta.

Historiikki

Vuonna 1992 Marja Pitkänen teki lomareissun naapurimaahamme Ruotsiin. Sieltä tuliaisena syntyi idea perustaa käytettyjä vaatteita välittävä yritys Tampereelle. Kauppa avasi ovensa 5.10.1992 Hämeenpuisto 32:een ja nimeksi kehkeytyi Kaunotar ja Kulkuri.

Liike toimi Marjan johdolla vuoteen 1996 loppuun, jonka jälkeen se muutti Hallituskadulle ja vaihtoi omistajaa. Yritys ei uudella omistajalla toiminut ja hän laittoi Kaunottaren ja Kulkurin uudelleen myyntiin.

Minä (Riikka Kangasmäki) olin tällöin hoitovapaalla kaupungilta ja lueskelin maanantaiaamuna Aamulehteä kaikessa rauhassa. Silmiini sattui ilmoitus myytävänä olevasta second hand shopista. Soitin, kävin mieheni kanssa katsomassa ja perjantaina aloitin työt Kaunottaren ja Kulkurin omistajana. Oli elokuu vuonna 1997. Kaupungilta jälkikäteen haettu virkavapaa vuodeksi kerrallaan antoi varmuutta jatkaa eteenpäin.

Vuonna 1999 poikani Roope oli maanantain kipeä ja jouduimme käyttämään bussia, joka ajoi Tammelan puistokatua. Huomasimme liikkeen, jonka ikkunat oli peitetty papereilla ja niissä luki myytävänä. Muuta emme ehtineet nähdä.

Sovin ajan välittäjän kanssa ja katsastin liiketilan. Soitin miehelleni ja sain myöntävän vastauksen. Menimme pankkiin, avain vaihtoi omistajaa, jonka jälkeen kävimme perheellä katsomassa mitä tuli ostettua.

Alkoi aika, jolloin ensin kävimme töissä ja sitten remontoimme liiketilaa yhdessä lasten kanssa. Brion junarata oli tässä vaiheessa suureksi avuksi. Liikkeen siirryttyä uusiin tiloihin asiakaskunta laajeni ja samalla valikoima nuorentui.

Palkkasin somistajan tekemään näyteikkunoita ja auttamaan myymälässä. Samalla myös vaatteiden esillepanoon alettiin kiinnittää erityistä huomiota. Alusta alkaen vaatteet oli silitetty, mutta nyt ne järjestettiin myös väreittäin ja käyttötarkoituksensa mukaan. Kiitos osaaville työntekijöilleni.

Vuonna 2006 otin avuksi tietotekniikan. Avasin kotisivut, joilla kaikki tuotteemme ovat luettavissa. Yksittäisten tuotteiden haku sujuu helposti ja ostaja pystyy katsomaan mitä kunakin päivänä on tuotu myyntiin. Lisäksi myyntiin tuova asiakas pysyy ajan tasalla, mitä kulloinkin on myyty lähettämämme sähköpostin tai antamamme salasanan ansiosta.

Asiakaskuntani on aina ollut mukavaa ja työ on tuntunut enemmänkin harrastukselta. Hyviä ideoita ja palautetta on tullut runsaasti. Kiitos teidän, Kaunotar ja Kulkuri on valittu tänä vuonna (2006) parhaaksi second handiksi Tampereella City lehden mukaan. Kiitos myös miehelleni Jarille, joka on huolehtinut kirjanpidosta.

Yhdeksän vuoden yrittämisen jälkeen menin yrittäjäkurssille. Valmistuin keväällä 2007. Ehkä opin katsomaan liikettä ja sen toimintaa hiukan eri kannalta. Tähän asti kaiken opin olette antaneet te asiakkaat.

Kiitos kuuluu teille!